Half Balaguer – Parrillada triatlètica


Segona participació al triatló de mitja distància més dificil que he participat mai. La participació d´aquest any ha estat marcada pel patiment de l´any passat, on vaig portar una bicicleta que no corresponia a les meves “habilitats” ciclistes.
He de reconeixer que he sentit una certa enveja quan sobretot a l´última baixada, d´uns 20 kilometres , m´adelantaven cabres a unes velocitats impossibles per mi.
La bicicleta escollida per l´ocasió és un miracle pujant, però la pobre no tira ni a tiros baixant (suposo que el poc pes, meu i de la bici i té molt a veure).
Arribavem a Balaguer a les 11, amb pressa, perquè no teniem ni idea de a quina hora tancaven el box.  Dinem al camping just a la zona de boxes .
Estem a la sombra i un termometre digital insinua uns 28ºC ….Són les 11:00 i estem a la sombra : Farà molta calor.
De seguida que puc toco l´aigua i està perfecte. Avui sense onades, no hi ha cap excusa per no fer una natació normal . SWIM  T1
El circuit de natació són 2 voltes a un circuit de 3 boies. Dir que tens una estratègia pensada per un triatló com Balaguer pot ser una mica atrevit, sobretot si l´estrategia és apretar a la cursa a peu.  En una cursa així et passen mil aventures que poden fer que ni estratègies ni punyetes.
Recordo el circuit de bici com a molt pesat. La idea és patir el mínim possible per poder córrer sense arrosegar-me com l´any passat:  21 km de cursa a peu es poden fer  molt llargs.
A les primeres rampes triatletes acoplats, amb plat gran i una cadència que deu rondar les 30-40 rpm. Em sabia greu adelantar-los i tot . Collons ¡!! Es pot anar amb cabra i amb el plat petit!!! Jo assentat a la meva trona, pujo com un senyoret.  Fa molta calor . Superimportant hidratar-se!!! Amb el que porto i amb el que donen. Realment els avituallaments són fantàstics. Al començament porto un bidó amb 226ERS Energy Drink i un amb aigua. Amb un gel 226ERS de 25 mg de cafeïna en tindré prou. En un dels esplèndids avituallaments agafo un tros de plàtan i he de reomplir d´aigua vàries vegades.
No recordo haver passat mai tanta calor. Cada vegada que el circuit ens guarda una sorpresa hi ha un cartell , amb la paraula “MUR” i el seu nom.  M´en recordo d´en Sergi Miró que ja l´any passat em va aconsellar que no anès amb cabra. És una delicia pujar amb aquesta bici. El bucle que es fa al venir d´Ager és una autèntica pesadilla, i quan tornes a sortir a la carretera direcció Balaguer respires tranquil. La baixada es fa llarga i l´últim Mur arribant a Balaguer gairebé és per anar amb la roda aixecada.
Acabo la bici fa no fa com l´any passat , però amb la sensació de no estar del tot cuit. BIKE   T2

M´autoconvenço que 21 kilometres són pocs i arrenco a córrer. No anar al breafing és un error. Començo a córrer i no sé quantes voltes són i de seguida veig que el circuit de la cursa a peu és diferent. Desprès dels kilometres inicials amb cert desconcert i incògnita per part meva em tranquilitzo. Són 4 voltes de 5 km i escaig. El circuit no té res a veure amb el de l´any passat. Aquest és molt més distret i potser amb més ombra. Amb 4 voltes ens anem trovant tots i es comencen a veure autèntiques cares de patiment. Començo a adelantar a les cabres que m´han adelantat a velocitat de creur baixant. Els ànims de la Super Rut són fonamentals: l´any passat no hi era ¡!! I també els d´una llarga llista d´amics que amb cada crit d´ànim et fan córrer un segon més ràpid.
Sense fer un gran parcial faig una bona mitja. Creuar l´arribada amb la pell de gallina és lo màxim que li pots demanar a una prova. RUN
Penso que si acabant regalessin inscripcions per l´any que vé, pocs serien els que acceptariem.
Convençut, ara , de tornar-hi l´any que vé. Tot un any per millorar en la bici. M´hi començo a posar ja ¡!

Eric Besora Molins  6:12:57 =  36:34 - 3:55:15  -  1:41:08


4 comentaris:

Molt bon post i magnífica cursa !! Enhorabona !

Genial la crònica i increible la half que has fet.
A més, en 4 setmanes... 3 oi? Bufffff... sense paraules!!! Super craaaack!!! Enhorabona tiu!

no m'agrada fer matematiques i menys a "toro pasado"... pero pensa que potser els ultims 20 kms vas perdre, com a molt 5 minuts per no portar cabra. Si l'haguessis portat potser n'hauries perdut 10 en els primers 70kms + 10 minuts a la cursa peu per anar amb les cames com a pals.

solucio del problema: 10+10 = 20-5 = 15 minuts menys de no cabra a si cabra

Sergi

Bona crónica!! Cursa duríssima!!

Publicar un comentario

 
Impossible és Inimaginable. Una passió: l´Esport i la Salut. Aquesta combinació fa que ens agradi ajudarte a superar i compartir els teus reptes esportius. Hem començat a fer Triatló desde zero. Si t´ho proposes, tot és possible.



Què t´oferim ? Fisioteràpia i Rehabilitació Funcional // Electroteràpia : Ultrasó,Magnetoteràpia, TENS , Electroestimulació // Terapia Manual // Fisioteràpia Respiratoria // Fisioteràpia Esportiva // Fisioteràpia Domiciliaria // Nutrició



i evidentment poder formar part de possiblement el Club més petit del Món !!